Wat te doen bij een verstopping in huis?

Wat te doen bij een verstopping in huis?

Een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters is een verstopping in huis. Dit komt enerzijds door de vervelende stank die hierbij komt kijken, anderzijds doordat een verstopping niet zonder hulp van een erkende loodgieter te verhelpen is. Een loodgieter helpt u met een ontstopping, waarbij uw afvoer onder een grote druk wordt doorgespoten. Bij het doorspuiten worden verstoppingen in de afvoer opgelost, evenals dat u met het doorspuiten van de afvoer nieuwe verstoppingen kunt voorkomen. Heeft u zelf last van een verstopping? Schakel tijdig de hulp van een loodgieter bij u in de buurt in.

Ontstaan van een verstopping

Het ontstaan van een verstopping begint bij restafval wat in uw afvoer terechtkomt. Dit kan bijvoorbeeld het overmatig gebruik van toiletpapier zijn, restjes van uw diner bij de afwas, enzovoorts. Denk ook aan de afvoer buitenshuis, waarin kleine takjes, bladeren, etc. terecht kunnen komen. Dit restafval wordt niet in z’n volledigheid meegenomen door het water, waardoor het deels naar de bodem van uw afvoer zakt. Op dat moment is het voor het leidingwater niet meer mogelijk om het restafval goed af te voeren. Er zal steeds meer restafval bij komen, met een vervelende verstopping tot gevolg.

Hulp van een loodgieter

Naast het feit dat u zelf kunt letten op het weren van restafval uit uw afvoer, door een zeefje in de gootsteen te gebruiken en een kapje over uw regenpijp te plaatsen, kan een loodgieter u helpen. Door de grote druk van het water worden beginnende verstoppingen tijdig opgelost zodat u van uw toilet, douche en gootsteen gebruik kunt blijven maken. Het wordt over het algemeen aangeraden om dit eens per half jaar te laten doen, omdat het nooit helemaal mogelijk is om al het restafval uit uw afvoer te weren.