Tuinposter, tuindoek, tuindoeken, tuinschilderij, tuinschilderijen

Tuinposters nu ook met een houten frame

Meer en meer mensen beginnen te experimenteren met tuinposters. Kleurrijke doeken in de tuin, geven een heel eigen cachet aan je tuin. Nu zijn er ook tuinposters met tuinhouten frames beschikbaar. Je kiest dan niet alleen voor een leuke en unieke tuinposter, maar je monteert deze ook nog eens in stijl. In de meest luxueuze tuinen vinden tuinposters tegenwoordig hun plekje en ze zijn ondertussen al meer dan een hype.

Het tuinhouten frame in de praktijk

Het leuke aan het tuinhouten frame is dat het frame an sich eigenlijk niet opvalt. Door het onzichtbare ophangsysteem plaats je de volledige focus op de tuinposter, en daar draait het uiteindelijk toch om? Kies wel voor kwalitatieve tuinhouten frames, anders kan je al snel op kosten gejaagd worden. Let er ook altijd op dat je garantietermijn enkele jaren loopt. Zo ben je zeker dat je lang kan genieten van je tuindoek. Kijk uit want tussen de verschillende fabrikanten zit veel verschil en ze nemen hun taak niet allemaal even serieus.

Zorg er ook voor dat je voor een leverancier kiest die de dikte van het tuinhouten frame kan aanpassen aan het formaat van je tuindoek.  Zo neemt het frame nooit de bovenhand, terwijl het wel subtiel aanwezig is en voor voldoende draagkracht zorgt.

 

Kies voor maatwerk

Niet elke tuin is gelijk, dus het kan belangrijk zijn om je tuindoek tot op de centimeter nauwkeurig te kunnen bestellen. Let er op dat je ook het tuinhouten frame op maat kan bestellen, wil je geen bizarre constructie in je tuin verkrijgen. Bij de meeste leveranciers kan je dit overigens allemaal online bestellen en wordt alles netjes thuis geleverd. Lees er ook zeker eens de referenties op na, deze zijn dikwijls een graadmeter voor de service die je krijgt. Monteren moet je meestal zelf doen, maar dit is vaak kinderspel.

 

Waarop letten bij het bestellen?

Let naast de referenties ook op de garantie die je krijgt! Brokken kunnen altijd voorvallen en dan werk je maar beter met een leverancier die zijn verantwoordelijkheid neemt. Bekijk ook altijd even de drukkwaliteit. Tuinhouten frames moeten jaren meegaan, dus daar moet zeker een langdurige garantie op zitten! Kies voor een partner die zijn materiaal en tuinposters uitvoerig heeft getest. Zelfs een stevige storm mag een tuinposter met tuinhouten frame niet klein krijgen.

Surf rustig rond op het net en doe inspiratie op. Naast tuinposters met tuinhouten frames zal je nog een heleboel andere mogelijke montage mogelijkheden tegenkomen. Misschien passen deze wel beter bij jouw tuin. Pin je dus niet vast op het tuinhouten frame. Voor elke tuin valt er wel een oplossing te vinden. Tuinschilderijen bestaan al langer, kies dus voor een leverancier die zijn sporen heeft verdient en al enkele jaren meedraait. Dat is vaak een garantie op kwaliteit. Andere bedrijven verdwijnen immers snel van de markt.