plexiglas

Foto op plexiglas

Een foto doet je huis leven

Waar vroeger schilderijen een must waren als je je woonkamer ging decoreren, hoeft dit nu niet meer. Talloze alternatieven zijn er ondertussen om je woning veel meer naar je hand te zetten qua stijl. De laatste jaren zijn foto’s op plexiglas aan een stevige opmars bezig. De tijdloze, strakke uitstraling die je ermee krijgt gaat niet snel vervelen. Een foto op plexiglas kan je in allerlei prijscategorieën vinden, van super exclusief en dus duur tot seriewerk. Wil je echt origineel zijn dan plaats je een zelfgenomen foto op plexiglas, dan pas heb je werkelijk een uniek werk dat je muur siert.

 

De voordelen van een foto op plexiglas

Buiten het feit dat een foto wat strakker en moderner oogt dan de meeste schilderijen zijn er nog wel wat leuke zaken eraan verbonden. Door het plexiglas speelt het licht ook een fijne rol. Vanuit elke hoek lijkt het alsof je een andere foto krijgt. Je foto zit ook netjes achter glas waardoor schade, vlekken en plakkerige handjes van kinderen geen kans krijgen. Gewoon even met een vochtige doek over je foto op plexiglas gaan en alles ziet er weer als nieuw uit.

Overal inzetbaar

Een foto op plexiglas kan je ook overal ophangen. Aangezien deze vochtbestendig zijn kan je er ook mee in de badkamer of zelfs mee in de tuin aan de slag. Ook UV-stralen en barre weersomstandigheden tasten de kwaliteit van de foto niet aan. Je kan met een foto op plexiglas dus alle kanten uit en je creativiteit botvieren.

Kies verstandig je leverancier

Op het internet vind je heel wat aanbod en soms kan je zelfs in winkelketens terecht voor je foto op plexiglas. Kies in elk geval verstandig en zorg voor een leverancier die een perfecte afdrukkwaliteit en garantie levert. Laat de foto onmiddellijk op het plexiglas drukken en zorg voor een dikte van 6mm, dan zit je altijd goed. Afhankelijk van je ruimte kan het ook nodig zijn dat je foto op plexiglas tot op de centimeter nauwkeurig dient te zijn. Ook dat is mogelijk en online te vinden.

De unieke eigenschappen van een foto op plexiglas

Plexiglas vergroot de scherpte en de diepte van de kleuren. Je krijgt dus een intenser beeld, een beeld dat er soms werkelijk uitspat. Een goede foto met de juiste kleurendiepte is natuurlijk wel aangewezen om een maximaal effect te bekomen.

Je foto op plexiglas oogt in elk geval haarscherp. Niet voor niets kan je in galerijen vaak foto’s op plexiglas vinden en zweren professionele fotografen er bij.

Het bevestigen van een foto op plexiglas is vaak kinderspel en er zijn een aantal fabrikanten die er een luxueus en eenvoudig te monteren ophangsysteem bij aanbieden. Heel vaak zit dit in de prijs inbegrepen, mooi meegenomen dus.

Voor meer info kunt u eens kijken op canvaswinkel.nl.