De buitenposter als hippe blikvanger in de tuin

Posters iets uit de kindertijd? Vergeet het maar. Ook volwassenen kunnen zich uitleven met posters. Denk maar aan fraaie buitenposters. Deze exemplaren komen zowat in iedere tuin tot hun recht en geven meteen een extra touch. De buitenposter is de moderne variant van een traditionele poster, is een stuk veelzijdiger en is bedoelt om buiten op te hangen in de tuin.

De meerwaarde van een buitenposter

Waarbij een gewone poster van papier is, is een buitenposter vervaardigd uit veel steviger materiaal. Een buitenposter – tenminste als je je poster bij Buitenposter.nl aankoopt – gaat makkelijk tientallen jaren mee en doorstaat weer en wind. Bovendien krijg je bij heel wat leveranciers een jarenlange garantie op de kwaliteit van de druk. Zelfs direct zonlicht heeft in principe geen impact op de kleuren van je tuinposter. Op zich vergt een buitenposter dus geen onderhoud

Wil je een buitenposter, dan heb je de keuze uit honderden foto’s. Elke foto kun je op je buitenposter laten drukken. Vind je geen leuke foto in de beeldenbank, dan kun je ook zelf een foto doorsturen. Zo geniet je in je tuin steeds van het door jou gekozen beeld. Dit kan om een strand gaan, maar net zo goed plaats je een doorkijkje in je tuin. Is de foto van een goede resolutie, dan kan deze gedrukt worden.

Een exemplaar op maat van je tuin

Ongeacht de afmetingen van je tuin, een buitenposter past altijd. Je kunt immers de maten van je buitenposter tot op de centimeter nauwkeurig ingeven. Zo bedek je zonder enig probleem je tuinmuur tot in het kleinste hoekje. Zelf ben ik niet zo’n expert in opmeten, maar zelfs ik kan dit. Mijn tuinposter past perfect en ondertussen ben ik al aan mijn derde exemplaar toe. Niet omdat ze stuk gaan, maar ik houd van afwisseling. Buitenposters zijn helemaal niet duur, waardoor je regelmatig kunt verwisselen als je wilt. 

Monteren en klaar 

Een buitenposter kan in verschillende uitvoeringen besteld worden. Zelf heb ik steeds een zelfklevend exemplaar gekocht, maar er zijn ook mensen die kiezen voor ophangsystemen met een frame of met ringen. Heel wat leveranciers bieden verschillende opties aan. Het is aan jou om even te kijken welke manier het beste in je tuin past. Een buitenposter hoef je trouwens niet aan je tuinmuur te hangen, vrienden van me hebben een exemplaar aan hun poolhouse gehangen. 

Bekijk de mogelijkheden en zit je met vragen, stuur me dan gerust een berichtje. Bovendien vind je heel wat informatie in mijn blogs. Succes met je aankoop en veel plezier!