Een lekkage in de schuur verhelpen

Voor veel gezinnen is een schuurtje in de tuin onmisbaar, zeker in de zomer! In de schuur heeft u bijvoorbeeld ruimte voor uw tuinstoelen, een tuintafel en eventueel overgebleven bloempotten. Verder kunt u hier vanzelfsprekend uw fietsen, gereedschappen, etc. opbergen. Door de waarde van de spullen die u hier opbergt, is een lekkage in de schuur erg vervelend. Zeker als u bedenkt wat de gevolgen van eventuele waterschade kunnen zijn! Denk aan schimmelplekken op uw muren, uw plafond of het houtwerk van het dak op de schuur. Een loodgieter kan u helpen bij het verhelpen en voorkomen van een lekkage.

Lekkages detecteren in uw schuur

Een van de grootste nadelen van een lekkage, is dat het erg lastig kan zijn om een lekkage te detecteren. De bron kan een minutieus gaatje in uw dakbedekking zijn, een leiding die een klein scheurtje bevat, enzovoorts. Wanneer u een lekkage niet tijdig detecteert, kan dit grote gevolgen hebben. Het water sijpelt langzaamaan langs uw muren, langs het hout van uw dak, etc. naar beneden, waar het in uw muur of plafond trekt. Een loodgieter beschikt over speciale apparatuur, waarmee het detecteren van een lekkage een stuk eenvoudiger wordt. Zo kan waterschade tijdig voorkomen worden.

Het verhelpen van een lekkage

Het verhelpen van een lekkage is vaak relatief eenvoudig voor een loodgieter. De precieze oplossing voor een lekkage hangt af van het type lekkage. Zo is het bij een scheurtje in een leiding vaak voldoende om een rubberen ringetje om de leiding te plaatsen en kunt u bij een lekkage onder uw dakbedekking gebruik maken van wat kit. Als er sprake is van een grotere scheur in uw dakbedekking, zal dit (voor een deel) vervangen moeten worden. Een loodgieter kan u hier meer over vertellen! Tevens kan een loodgieter u helpen met het controleren van de staat van uw dakbedekking, om lekkages in de toekomst te voorkomen.