Beveilig uw schuur tegen inbrekers

U staat er wellicht niet altijd bij stil, maar uw schuur is een relatief eenvoudig doelwit voor inbrekers. Zeker ’s nachts zult u de ongewenste bezoekers niet snel opmerken in uw schuur, waardoor zij in alle rust hun slag kunnen slaan. Voorkom dergelijke situaties door uw schuur op de juiste wijze te beveiligen. Een slotenmaker bij u in de buurt kan u hierbij helpen, al kunt u ook een groot deel van de beveiliging van uw schuur zelf op u nemen. Naast de juiste sloten zijn er verschillende andere vormen van inbraakbeveiliging, denk bijvoorbeeld ook aan optionele beveiligingscomponenten als een bewegingssensor, een elektronische camera, enzovoorts. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen!

Kies de juiste sloten voor uw schuur

Net als op de deuren van uw woning, is het ook bij schuurtjes gebruikelijk om te kiezen voor zogenaamde cilindersloten. Bij cilindersloten wordt een stalen staafje in een cilinder in de deurpost geschoven. Een inbreker zal deze verbinding moeten openbreken, om de deur van uw schuur te kunnen openen. Des te meer verbindingen u heeft, des te moeilijker wordt het voor een inbreker om uw deur te openen. Dit is de reden, dat steeds meer mensen kiezen voor zogenaamde driepuntsloten, die logischerwijs op drie punten met de deurpost verbonden zijn. Voorheen was het gebruikelijker om te kiezen voor tweepuntsloten.

Optionele beveiligingscomponenten

Naast cilindersloten op uw deuren, kunt u kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. De bewegingssensor is een van de populairste vormen van inbraakbeveiliging voor schuurtjes, waarbij een alarm afgaat als er ongebruikelijke bewegingen worden gedetecteerd. Naast een bewegingssensor kunt u tevens kiezen voor een elektronische camera, die u binnen of buiten de schuur hangt. Dit schrikt inbrekers over het algemeen op voorhand al af en kan ze direct voor u vastleggen. Benieuwd naar de mogelijkheden van anti-inbraakcomponenten? Een slotenmaker kan u helpen bij het vinden van de juiste inbraakbeveiliging voor uw schuur.